Daily Archives: Monday January 21st, 2019

  • 0

Исторический урок единства: ко Дню соборности Украины

В январе 2019 отмечаются годовщины знаменательных событий истории Украины: 101 год с первого провозглашения украинской независимости IV Универсалом Украинской Центральной Рады; 100 лет провозглашения соборности украинских земель, то есть подписания Акта Злуки Украинской Народной Республики и Западноукраинской Народной Республики; 101 год боя под Крутами. Именно этим событиям посвящена книжно-иллюстративная выставка «Исторический урок единства: ко Дню соборности Украины», с которой можно ознакомиться в Научной библиотеке (ул. Преображенская, 24).

 


  • 0

Category : Новини

НОВИНИ

2024

 

26.09.24
Друзі!
Раді повідомити, що ми тепер і в Instagram!
Нас легко знайти: скануйте QR-код або переходьте за посиланням
https://www.instagram.com/naukova.biblioteka/

 

25.09.24
До 500-річчя від дня народження П’єра де Ронсара!
У вересні святкуємо півтисячоліття від дня народження відомого французького поета, представника епохи Відродження П’єра де Ронсара (Pierre de Ronsard, 1524-1585).
  • Ще за життя П’єра де Ронсара визнали «принцом поетів».
  • Він залишив багату поетичну спадщину. Оспівував радість життя, кохання (зб. «Любовні вірші», «Продовження любовних віршів», цикли «Нове продовження любовних віршів», «Сонети до Єлени»), писав вірші на громадянські, патріотичні, філософські теми (зб. «Оди», «Гімни»). У «Роздумах про бідування цього часу», «Застереженні французькому народу» засуджував релігійні війни. Автор зб. «Елегії», мадригалів, епітафій.
  • В останні роки життя П’єр де Ронсар працював над епічною поемою «Франсіада» (незакінчено). Його трактат «Короткий виклад поетичного мистецтва» відіграв значну роль у формуванні французького класицизму.
  • Українською твори П’єра де Ронсара перекладали Микола Зеров, Максим Славинський, Микола Терещенко, Феофан Скляр, Ігор Качуровський, Дмитро Павличко, Іван Світличний.
  • У Науковій бібліотеці зберігаються оригінальні та перекладні видання П’єра де Ронсара, а також видання про нього.
Запрошуємо до читання!
#університетська_бібліотека
#НБ_ОНУ
#ОНУ
#бібліотека_незламна
 

24.09.24
У рамках акції «Українська книжка — воїнам ЗСУ» триває збір книги для передачі нашим захисникам в шпиталь міста. Вже зібрані книги незабаром знайдуть своїх читачів. Приєднуйтесь!

 

23.09.24
Наукова бібліотека Одеського національного університету імені І. І. Мечникова отримала в подарунок серію видань «Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька», в яких публікуються архівні документи з історії цього дивовижного краю.
Наукова бібліотека завдячує благодійному фонду «Спадок Гетьманщини» за цінні видання.
Запрошуємо до ознайомлення усіх, хто цікавиться документальною спадщиною України.

13.09.24
Друзі!
Запрошуємо відвідати стендову виставку до 160-річчя від дня народження видатного українського письменника Михайла Михайловича Коцюбинського (1864-1913). Виставка «І ката, і героя він любив» експонується за адресою вул. Преображенська, 24 (Художній абонемент, к. 7).
Чекаємо на вас з 13.09.2024 по 14.10.2024 р. по буднях!

16.09.24
Шановні читачі!
Абонемент учбової, художньої та наукової літератури НБ ОНУ імені І. І. Мечникова пропонує книжкову виставку з нагоди 160-річчя від дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського (1864–1913) – видатного українського письменника.
Творчий доробок М. Коцюбинського добре відомий читачам всього світу, але художнє слово письменника не перестає дивувати нас багатством і витонченістю. Життя і творчість М. Коцюбинського були наснажені невгамовними пошуками краси: у літературі, мистецтві, у природі та людях. Дбайливо й уважно письменник ставився до кожного героя, до кожної людської долі. Ще за життя він був визнаний видатним представником національної культури. Провідне місце М. Коцюбинського у сучасній літературі безсумнівне.
 

13.09.24
Наукова бібліотека продовжує вшановувати пам’ять наших науковців, серед яких помітний слід в літературознавстві та житті університету залишив письменник, науковець, громадський діяч, лауреат численних літературних премій Володимир Євгенович Панченко. 12 вересня 2024 р. в читальному залі Наукової бібліотеки ОНУ імені І. І. Мечникова відзначили день пам’яті цього видатного діяча.
Спочатку викладачі філологічного факультету, а саме кандидат філологічних наук, доцент Мізінкіна Олена Олексіївна та заступник декана з виховної роботи Сеник Ганна Володимирівна поділилися спогадами зі студентами 2 курсу про відомого науковця, ознайомили з життям і творчістю літератора і дослідника. Також у рамках цього заходу відбулася презентація книжкової виставки «Проза життя Володимира Панченка!». Співробітник Інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки Олена Козаченко зробила огляд праць Володимира Панченка та тих збірників, де він був упорядником. Книги зберігаються у фондах Наукової бібліотеки, і кожен бажаючий може з ними ознайомитися.
Таким чином, ми не забуваємо імена, якими пишається наш університет.

Будова книги

13.09.24
Друзі, запрошуємо вас долучитися до акції «Українська книжка — воїнам ЗСУ»!
Ми збираємо книги українською мовою для передачі нашим захисникам в шпиталь міста. Кожна книга — це частинка тепла, підтримки та натхнення для тих, хто щодня боронить нашу країну. Долучайтеся до акції та подаруйте свої улюблені книги тим, хто зараз цього потребує!
Що можна передати:
– Книги українською мовою будь-якого жанру: художня література, наукова фантастика, історичні романи, мотиваційні книги, поезія, тощо.
– Журнали та комікси українською мовою.
Місце збору: Наукова бібліотека, Преображенська, 24, кімната №3
Дякуємо за вашу підтримку та допомогу нашим воїнам! Разом — до перемоги!

10.09.24
До 130-річного ювілею Олександра Довженка!
Олександр Довженко (1894-1956) відомий світові як геніальний режисер, талановитий письменник, художник і філософ. Він є одним з основоположників національного кінематографа. О. Довженко завжди мріяв знімати кіно. У 32 роки він почав працювати на Одеській кіностудії️.
На початку своєї кар’єри в кіноіндустрії він написав сценарій для дітей – «Вася-реформатор» (1926).
Режисер зняв німий чорно-білий фільм «Сумка дипкур’єра» (1927), в якому О. Довженко з’явився і як актор (роль кочегара).
Перший серйозний успіх прийшов до О. Довженка, коли вийшли його найвідоміші фільми «Звенигора» (1928), «Арсенал» (1929), «Земля» (1930) та ін.
Як режисер О. Довженко зняв більше 15 фільмів.
Недаремно його називають предтечею українського поетичного кіно та засновником української кінематографії. Нові методи монтажу й роботи з кадром Довженка мали вплив і на світові тенденції. Сам Чарлі Чаплін був прихильником О. Довженка-режисера!
09.09.24
Котляревський Іван Петрович. 255 років з дня народження
Іван Петрович Котляревський (29 серпня (9 вересня) 1769, Полтава — 29 жовтня (10 листопада) 1838, Полтава) — український письменник, військовий, класик нової української літератури, громадський діяч.
Його поема «Енеїда» (1798) стала великим твором загальнонаціонального значення нової української літератури, написаним народною мовою.
Котляревський зробив найвагоміший внесок у становлення сучасної української літературної мови. В умовах занепаду всіх різновидів староукраїнської писемної мови, поема «Енеїда», п’єси «Наталка Полтавка» і «Москаль-чарівник», написані на основі живого усного мовлення народу, започаткували новий етап формування літературної мови.

08.09.24
Вітаємо Марину Олексіївну Подрезову!
В цей знаменний день співробітники Наукової бібліотеки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова щиро вітають Марину Олексіївну з Днем народження!
24 роки Ви очолювали Наукову бібліотеку, яка під Вашим керівництвом стала одним з яскравих просвітницьких осередків. Завдяки діловим якостям та професійним знанням, організаторськім здібностям, ентузіазму та наполегливості, Ви змогли трансформувати бібліотеку відповідно до потреб нового суспільства, національної освіти, науки та культури.
Бажаємо Вам міцного здоров’я, довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки.
Колектив НБ ОНУ імені І. І. Мечникова
02.09.24
Володимир Євгенович Панченко (1954–2019):
70 років від дня народження
Володимир Євгенович Панченко (1954–2019) – відомий український літературний критик, літературознавець, письменник, автор численних статей, монографій, підручників з літературної та історичної тематики, доктор філологічних наук, професор. Закінчив філологічний факультет Одеського державного університету імені І. І. Мечникова (1975), викладав у ньому; 1984–2001 – у Кіровоградському педагогічному університеті (нині Кропивницький); 2001–2014 – професор кафедри філології, водночас 2002–2007 – віце-президент Національного університету «Києво-Могилянська академія». “Заслужений діяч науки і техніки України” (2009). Член Національної спілки письменників України. Член Українського ПЕН. Шеф-редактор та засновник видання «Літ Акцент». Народний депутат Верховної Ради України 1-го скликання. Член Ініціативної групи «Перше грудня».
Володимир Панченко – автор понад 300 наукових робіт, у тому числі авторських монографій та книжок, коротких публікацій. Його перу належить кілька літературно-критичних книг та сценаріїв документальних фільмів (вибрана бібліографія).
Кілька праць письменника відзначено преміями: «Благовіст» (1996 р. ‒ за збірник «Магічний кристал») та імені О. Білецького (1998 р. – за цикл статей про В. Винниченка, надрукованих у періодичних виданнях 1997 р.). У 2005 р. за книгу «Володимир Винниченко: парадокси долі і творчості. Книга розвідок і мандрівок» В. Панченко удостоєний обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястребова. У 2005 р. – лауреат премії імені Дм. Нитченка, у 2013 р. – лауреат премії журналу «Кур’єр Кривбасу» за 2013 р. за розділи з майбутньої книжки «Молоді літа Миколи Зерова» та розмову з Сергієм Гальченком до ювілею Тараса Шевченка. У 2016 р. ‒ лауреат обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка у номінації «Літературознавство та публіцистика» за твір «Кільця на древі». У 2018 р. здобув нагороди у Всеукраїнському конкурсі «Книга року-2018» у номінаціях «Нон-фікшн» та «Життєписи» (за книжку «Повість про Миколу Зерова», К., 2018). Ця ж книга перемогла у рейтингу «Літакцент року–2018» (номінація «Літературознавство») і була відзначена у Всеукраїнському біографічному рейтингу–2018.У різні роки був членом редколегій відомих часописів «Вітчизна», «Слово і час», «Хроніка-2000».
Нещодавно фонд Наукової бібліотеки поповнився дивовижною книгою «Володимир Панченко: у своєму часі та понад часом». В цій книзі – автобіографія, хроніка життя й творчості літературознавця, поезія, проза, інтерв’ю, листування, дарчі написи, спогади сучасників, поетичні присвяти вченому, світлини. Цей подарунок бібліотека отримала від упорядника книги – кандидата філологічних наук, доцента, відмінника освіти України, члена Національної спілки журналістів України і однокурсниці видатного літератора Володимира Панченка – Любові Миколаївни Ісаєнко. Співробітники бібліотеки щиро вдячні за такий безцінний подарунок.

02.09.24
Наукова бібліотека запрошує викладачів, студентів, аспірантів та співробітників ОНУ імені І.І.Мечникова оформити читацький квиток (вул.Преображенська, 24, 2 поверх, к.21).
У зв’язку з відключеннями світла рекомендуємо заздалегідь записувати групи першокурсників за телефоном (048)722-12-10. Для першокурсників додатково проводиться ознайомча екскурсія.
При собі обов’язково мати паспорт та довідку з місця роботи чи навчання.

02.09.24

Режим роботи НБ

З 2 вересня 2024 року

Наукова бібліотека обслуговує читачів 

з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00

 

Обслуговування проводиться також у віддаленому режимі:
  • Відділ комплектування фондів komplekt@onu.edu.ua (питання щодо передачі видань)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу lib_analitic@onu.edu.ua (аналітичні, наукометричні довідки)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу dspace@onu.edu.ua (отримання повних текстів публікацій та видань для Репозитарію чи електронної бібліотеки)
  • Інформаційно-бібліографічний відділ lib_bibliograf@onu.edu.ua (присвоєння індексів УДК, складання списків літератури, бібліографічні довідки, консультації щодо оформлення видань)
  • Відділ Інформаційних технологій antiplagiat@onu.edu.ua (перевірка на ознаки плагіату)
26.08.24
Сьогодні в Одесі, у Науковій бібліотеці університету ім. І. І. Мечникова, відбулася презентація проєкту «Культурна спадщина в один клік» та зокрема чат-боту «КультPRO» – онлайн платформи для анонсування культурних подій по всій країні.
Презентація відбулась за екстремальних умов. Зранку місто було піддано ракетному обстрілу. Була відсутня електрика. Втім досвідчений лектор зумів мінімізувати відсутність переваг електронної презентації, уміло використавши можливості гаджетів учасників. Координатор проєкту по Півдню України проф. Вадим Хмарський та його команда розповіли про інноваційні підходи та переваги проєкту для закладів культури та мистецьких колективів, а також чат-боту «КультPRO» – для користувачів.
Заключна частина презентації відбулась в умовах чергової повітряної тривоги в укритті, де відбулися практичні заняття з реєстрації Особистого кабінету культурного менеджера для створення анонсів.
Проєкт реалізується Міжнародним фондом Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду з метою більшої поінформованості всіх зацікавлених осіб культурним життям у нашій країні та допомогти культурно-мистецьким закладам залучити до своїх імпрез оптимальне коло відвідувачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.08.24
Вітаємо всіх із державним святом – Днем Незалежності України!
Щороку 24 серпня, на честь ухвалення Акту проголошення незалежності України, наша країна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. У XX столітті наш народ декілька разів здобував державність. Тому заведено вважати, що 24 серпня 1991 р. Україна відновила незалежність.
День Незалежності України — особливе свято для кожного українця. Наукова бібліотека ОНУ імені І. І. Мечникова пропонує ознайомитись зі стендовою виставкою «Незалежність України: вибір народу та шлях розбудови»

 

31.07.24

ПРОПОНУЄМО ДО УВАГИ СТОРІНКУ ОФІЦІЙНОГО САЙТУ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ОНУ ІМЕНІ І. І. МЕЧНИКОВА «БАЗИ ДАНИХ»

Співробітники Наукової бібліотеки створюють різноманітні бази даних з метою інформаційного супроводу навчального та наукового процесів університету. Існуючі бази даних постійно поповнюються та оновлюються, відповідно до запитів факультетів та згідно з актуальними подіями у суспільстві створюються нові бази даних.
Наразі було оновлено розділи сторінки Бази даних https://lib.onu.edu.ua/ukrayinska-bazi-danih/:
Політематичні ресурси відкритого доступу https://lib.onu.edu.ua/politem_vidkr/
Інтернет-ресурси: електронні бібліотеки, портали повнотекстових видань різних типів. Безкоштовний доступ.
Політематичні ресурси локального доступу https://lib.onu.edu.ua/politem_lokal/
Електронні бібліотеки, портали повнотекстових видань різних типів, сайти видавців наукових видань. Доступ до цих баз даних передплатний.
Наукометричні бази даних https://lib.onu.edu.ua/naukometrbd/
Бібліографічні й реферативні бази даних, за допомогою яких відстежується цитованість наукових публікацій; пошукова система, яка формує статистику, що характеризує стан і динаміку показників затребуваності, активності та індексів впливу діяльності окремих вчених і дослідницьких організацій.
Тематичні ресурси відкритого доступу https://lib.onu.edu.ua/tematychni_vidkr/
Тематичні веб-ресурси https://lib.onu.edu.ua/tematweb/
Інтернет-ресурси: повнотекстові монографії, сайти повнотекстових наукових періодичних видань, сайти електронних бібліотек.
Спеціальності університету https://lib.onu.edu.ua/spec_onu/
Інтернет-ресурси: повнотекстові навчальні та навчально-методичні посібники, сайти повнотекстових наукових періодичних видань, сайти навчальних закладів.
Тематичні ресурси власної генерації https://lib.onu.edu.ua/vlasnagen/
База містить два розділи: Тематичні бази даних та Історія ОНУ імені І.І. Мечникова.
Дисертації та автореферати https://lib.onu.edu.ua/dis/
Сайти, що містять інформацію чи повні тексти дисертаційних робіт та авторефератів.
Щиро вітаємо Вас на сторінках нашого персонального сайту! https://lib.onu.edu.ua/
18.07.24
«Батько європейського гуманізму» Франческо Петрарка (1304–1374)
Віртуальна виставка
15.07.24
Вітаємо всіх із державним святом –
Днем Української державності
Сьогодні в Україні державне свято – День Української державності, що відзначається щороку в День хрещення Київської Русі – України, а цьогоріч, у зв’язку з календарною реформою, вперше 15 липня.
Свято запроваджене указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України, в День Хрещення Київської Русі-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Цьогоріч День Української Державності вперше відзначається 15 липня (за Новоюліанським календарем).
День Української Державності має символ – чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Тризуб був символом князя Володимира Великого, за часів якого відбулося хрещення Київської Русі. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Київській Русі, середньовічній державі, центром якої був Київ.
15.07.24
З 15 липня 2024 року
У звязку з переходом на внутрішні види робіт
Наукова бібліотека обслуговує читачів 
з понеділка по п’ятницю з 10 до 14.

 

Обслуговування проводиться також у віддаленому режимі:
  • Відділ комплектування фондів komplekt@onu.edu.ua (питання щодо передачі видань)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу lib_analitic@onu.edu.ua (аналітичні, наукометричні довідки)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу dspace@onu.edu.ua (отримання повних текстів публікацій та видань для Репозитарію чи електронної бібліотеки)
  • Інформаційно-бібліографічний відділ lib_bibliograf@onu.edu.ua (присвоєння індексів УДК, складання списків літератури, бібліографічні довідки, консультації щодо оформлення видань)
  • Відділ Інформаційних технологій antiplagiat@onu.edu.ua (перевірка на ознаки плагіату)
28.06.24
«150 років від дня народження Євгена Леонідовича Буницького»
Віртуальна виставка
28.06.24
Вітаємо всіх із державним святом – Днем Конституції України!
28 червня Україна відзначає одне з найважливіших державних свят – День Конституції. Основний Закон країни був ухвалений у 1996 р., що закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і  територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина.
Науковою бібліотекою ОНУ імені І.І. Мечникова  організовано стендову книжкову «Його величність – Закон: до Дня Конституції України». Огляд починається з праць, що прослідковують суспільно-політичну думку Київської Русі, Гетьманщини, доби Української революції 1917–1921 рр., події 1996 р., закінчуючи останніми роками.

03.06.24
«Варнеке Борис Васильович – філолог-латиніст, історик театру: до 150-річчя від дня народження»
Віртуальна виставка
29.05.24

САНІТАРНИЙ ДЕНЬ

30 травня 2024 р.

13.05.24
«Панас Мирний (1849–1920): до 175-річчя від дня народження українського прозаїка та драматурга»
Віртуальна виставка
01.05.24
«ЖАБОРЮК АНАТОЛІЙ АНДРІЙОВИЧ (1924–2021): 100 років з дня народження»
Віртуальна виставка
Міжнародна наукова конференція, присвячена Г. А. Гамову (19–23 серпня 2024 р., Одеса, Україна)
XXIV Гамовська міжнародна астрономічна конференція «Астрономія та не тільки: астрофізика, космологія та гравітація, астрофізика елементарних частинок, радіоастрономія, астробіологія та генетика»  присвячена:
  • 120-річчя від дня народження видатного вченого Георгія Гамова;
  • 30 років від початку Гамовської конференції в Одесі
Сторінка конференції – http://gamow.odessa.ua/
Сторінка конференції у НБ ОНУ імені І.І.Мечникова – http://lib.onu.edu.ua/gamow-odesa/
Сторінка присвячена Георгію Антоновичу Гамову – http://lib.onu.edu.ua/gamov-g-a/
«Університетська Шекспіріада»
Віртуальна виставка
22.04.2024
«Прижиттєві видання праць Іммануїла Канта в університетській бібліотеці: до 300-річчя від дня народження великого німецького мислителя»
Віртуальна виставка
10.04.24
«Сьогодні Одеса святкує 80-ту річниця визволення від німецько-фашистських загарбників. Це одна з найславетніших дат в історії міста, найдорожчий у серці кожного одесита. Ми не перестаємо захоплюватися мужністю, стійкістю і силою духу людей, які пішли на фронт, воювали у партизанських і підпільних загонах, працювали в тилу. Отож не забуваємо ті трагічні події та шануємо подвиг жителів міста»
20.03.24
«Ріки незмінно течуть додому»
Віртуальна виставка
13.03.24
Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
З 16 до 24 березня Український інститут книги проведе всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», що охоплює Всесвітній день поезії, який відзначають 21 березня.
https://culture.od.gov.ua/2024/03/05/naczionalnyj-tyzhden-chytannya-poeziyi-2024-riky-nezminno-techut-dodomu/
04.03.24
 

«ГЕОРГІЙ АНТОНОВИЧ ГАМОВ: зіркові висоти видатного фізика та астрофізика»
Віртуальна виставка
01.03.24
«Федір Євстафійович Петрунь: український історик, географ, краєзнавець та бібліограф (до 130-ї річниці від дня народження)»
Віртуальна виставка
01.03.24
З 4 березня 2024 року Наукова бібліотека працює
з понеділка по п’ятницю з 10 до 16.
Обслуговування проводиться також у віддаленому режимі:
  • Відділ комплектування фондів komplekt@onu.edu.ua (питання щодо передачі видань)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу lib_analitic@onu.edu.ua (аналітичні, наукометричні довідки)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу dspace@onu.edu.ua (отримання повних текстів публікацій та видань для Репозитарію чи електронної бібліотеки)
  • Інформаційно-бібліографічний відділ lib_bibliograf@onu.edu.ua (присвоєння індексів УДК, складання списків літератури, бібліографічні довідки, консультації щодо оформлення видань)
  • Відділ Інформаційних технологій antiplagiat@onu.edu.ua (перевірка на ознаки плагіату)
20.02.24
19 лютого 2024 р. співробітники Наукової бібліотеки ОНУ відвідали презентацію другого тому науково-популярної книги «10 розмов про історію України (від Данила Галицького до гетьмана Мазепи)», яка відбулася у Бібліотеці Університету Ушинського.  Видання присвячене одному з найбільш актуальних питань сучасної України – висвітленню історії нашої держави. Автори – професор кафедри історії України, ректор Університету Ушинського Андрій КРАСНОЖОН та директор, головний редактор видавництва «Фоліо» Олександр КРАСОВИЦЬКИЙ – розмірковують над питаннями формування справжньої політичної нації.
Наукова бібліотека Одеського національного університету імені І. І. Мечникова отримала примірник цієї книги, а також екземпляр видання «Археология, история и политика в Транснистрии 1941–1944 гг.», автором якого є Р.-А. Драгоман, за участю А. В. Красножона та К. І. Николає.

22.01.24
«РАЗОМ З ВЛАСНОЇ ВОЛІ: до Дня Соборності України»
Віртуальна виставка
16.01.24
«Феліція-Доротея Атлас: дослідниця історії Одеси»
Віртуальна виставка
10.01.24
ЗАГОРОВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ: до 175-річчя від дня народження
Віртуальна виставка
08.01.24

З 1 січня 2024 р. наказом ректора Суровцева Олена Володимирівна призначена на посаду виконуючого обов’язки директора Наукової бібліотеки ОНУ імені І. І. Мечникова.
О. В. Суровцева працює в Науковій бібліотеці з 1986 р. Перша посада бібліотекар. У 1994 р. була призначена на посаду завідувачки сектором, згодом – завідувачки науково-методичного відділу, який очолювала 11 років. У 2010 р. була призначена заступником директора НБ із загальних питань.
Колектив бібліотеки щиро вітає Олену Володимирівну з цим призначенням. Ми цінуємо Вас за видатні особисті та професійні якості та бажаємо успіхів, плідної праці та благополуччя!
01.01.24

З НОВИМ РОКОМ!

Наукова бібліотека працює з понеділка по п*ятницю з 10 до 14.
Обслуговування проводиться також у віддаленому режимі:
  • Відділ комплектування фондів komplekt@onu.edu.ua (питання щодо передачі видань)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу lib_analitic@onu.edu.ua (аналітичні, наукометричні довідки)
  • Відділ інформаційно-аналітичного моніторингу dspace@onu.edu.ua (отримання повних текстів публікацій та видань для Репозитарію чи електронної бібліотеки)
  • Інформаційно-бібліографічний відділ lib_bibliograf@onu.edu.ua (присвоєння індексів УДК, складання списків літератури, бібліографічні довідки, консультації щодо оформлення видань)
  • Відділ Інформаційних технологій antiplagiat@onu.edu.ua (перевірка на плагіат)

АРХІВ

2023 2022 2021 2020 2019  2018 


Пошук по сайту

Календар

Січень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031